Menu Sluiten

Samen met Voeding Leeft in beweging voor diabetes type 2

Bas van de Goor (links) en Martijn van Beek (rechts) komen samen in beweging voor diabetes type 2

De huidige Coronacrisis laat zien dat mensen met overgewicht en/of andere leefstijlgerelateerde aandoeningen zoals diabetes type 2 een verhoogd risico lopen op ernstige symptomen bij besmetting. Meermaals is de rol van een gezonde leefstijl naar voren gekomen, en om meer mensen bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl bij diabetes type 2 slaan Voeding Leeft en de Bas van de Goor Foundation de handen ineen. Beide stichtingen zijn het erover eens dat er winst is te behalen op het gebied van leefstijlgeneeskunde door middel van leefstijlinterventies.

Bas van de Goor (directeur Bas van de Goor Foundation): “Met de Nationale Diabetes Challenge hebben wij het doel mensen met diabetes in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Onderzoek toont aan dat de deze beweeginterventie niet alleen de gezondheid verbetert, maar ook positief effect heeft op sociaal gebied. Dat motiveert uiteindelijk om niet alleen in beweging te komen, maar ook te blijven! Om impact te vergroten is samenwerken met een partij als Voeding Leeft nodig. Samen zetten we stappen richting een nieuwe manier van zorg, waarbij we ons richten op leefstijl in plaats van medicijnen.”

Martijn van Beek (directeur Voeding Leeft): “Beweging is één van de elementen van de leefstijlbehandeling Keer Diabetes2 Om. We zien dat onze deelnemers erg van het wandelen genieten, ontspannen van de frisse lucht en dat het bijdraagt aan het omkeren van diabetes type 2. We zijn trots op de Bas van de Goor Foundation als nieuwe partner en gaan de komende tijd samen stappen zetten om meer te bereiken op het gebied van beweging bij diabetes type 2.”

De Nationale Diabetes Challenge
De Bas van de Goor Foundation zet zich in voor wandelen als vorm van behandelen. Dit doen zij door het organiseren van de jaarlijkse Nationale Diabetes Challenge, waaraan elk jaar duizenden mensen in heel Nederland deelnemen. Deelnemers wandelen samen met zorg-, sport- en welzijnsprofessionals één keer per week in eigen buurt. Dit jaar met een aangepast 10-weeks programma van september tot en met de lokale afsluiting op 14 november (Wereld Diabetes Dag). Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/locaties voor een wandellocatie bij jou in de buurt en meld je gratis aan.

Daarnaast hebben deelnemers dit jaar de mogelijkheid deel te nemen aan een online wandelprogramma. Via de mail ontvangen deelnemers maandelijks een wandelschema met trainingen en tips over wandelen, diabetes een gezonde leefstijl. Doe mee en meld je tot en met eind augustus gratis aan via www.jouwwandeluitdaging.nl.

Over Voeding Leeft en Keer Diabetes2 Om

Voeding Leeft ontwikkelt en exploiteert samen met wetenschappers, artsen en andere professionals leefstijlprogramma’s voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren. Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van diabetes type 2. Bij Keer Diabetes2 Om zetten deelnemers voeding, beweging, slaap en ontspanning – onder leiding van een gespecialiseerd team – in als medicijn. Het resultaat is meer energie en minder medicatie. 92% van de deelnemers keert zijn/haar diabetes type 2 geheel of gedeeltelijk om en 30% gebruikt na één jaar zelfs geen diabetesmedicatie meer!

Wil je meedoen met Keer Diabetes2 Om? Schrijf in in vóór 31 juli 2020 en ontvang €50,- korting op je eigen bijdrage. Aanmelden kan via www.keerdiabetesom.nl/inschrijving/.