Menu Sluiten

Wandelbegeleiders gezocht


Gezond Natuur Wandelen zoekt mensen die het leuk vinden om wandelingen te begeleiden. Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar begeleiders in de wijk Moerwijk. Dag en tijd wordt in overleg met de vrijwilligers gepland.

Vrijwilligers worden ondersteund met cursussen natuurbeleving (verzorgd door IVN), wandelbegeleiding (KWbN) en EHBO. Geïnteresseerd?

Neem contact op met Mariëlle de Jong: marielle@gezondnatuurwandelen.nl


Wandelen door de natuur in de buurt, met mensen uit de buurt

Wandelen door het groen in de buurt, met mensen uit de buurt
Gezellig, gratis, goed voor de stemming


Stichting Gezond Natuur Wandelen houdt mensen op een gezellige manier in beweging. Een uurtje uitwaaien in de buurt, samen met mensen uit de buurt. ‘Het is leuk om indrukken te kunnen delen.’ 

Wandelen in een natuurlijke omgeving geeft plezier. Het helpt zowel het lijf als het brein in conditie te houden, zegt onze ambassadeur professor Erik Scherder. Het spel van wind, wolken en horizon verruimt de blik. Of er nu bos, gras, water of zand te zien is. Volgens hoogleraar natuurbeleving Agnes van den Berg – bestuurder van Stichting Gezond Natuur Wandelen – verbetert natuurwandelen de stemming. Vooral als ‘natuurmomenten’ kunnen worden gedeeld.
Als ‘groene verbinder’ brengt Gezond Natuur Wandelen wijkbewoners op een simpele, goedkope maar vooral gezéllige manier met elkaar in contact. Wandelaars lopen een uurtje samen op, in een rustig tempo. Ze maken eens een praatje, onderweg of bij de koffie achteraf. Zo ontstaan er, heel terloops, nieuwe contacten in de buurt. Dat maakt het gemakkelijk om wat vaker af te spreken.

Onderweg vertellen vrijwillige begeleiders iets over planten- en vogelsoorten, tuinen en parken, de pracht van de seizoenen. “Er is altijd wat nieuws te ontdekken”, zegt een enthousiaste deelnemer. “Leuk om indrukken te kunnen delen.”  
Probeer het eens en wandel mee met een groep in de buurt. Ook in Den Haag, wordt het hele jaar door wekelijks op hetzelfde tijdstip een natuurwandeling start. Deelname is gratis en vrijblijvend: opgeven hoeft niet. Na afloop is er koffie en thee. Nieuwe wandelaars zijn van harte welkom!

Meer informatie is te vinden op www.gezondnatuurwandelen.nl