Menu Sluiten

Nationale Diabetes Challenge

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Als deelnemer wandel je ongeveer 20 weken lang samen met en zorgverlener en/of een beweegcoach één keer per week. Dit doe je in jouw eigen buurt. Daarnaast ontvang je online begeleiding in de vorm van tips over diabetes en wandelen. Op een veilige en gezellige manier ervaar je wat bewegen met je gezondheid en diabetes doet.

De wekelijkse wandelingen starten eind april/begin mei 2023. Samen train je tot aan de feestelijke afsluiting op 16 september 2023 in Tilburg. Alle wandelgroepen van de NDC uit heel Nederland doen hieraan mee.

Wat levert meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge op?
Onderzoek laat onder andere zien dat deelnemers na hun deelname zich fitter en energieker voelen, afvallen en minder medicatie nodig hebben. Daarnaast ervaren deelnemers dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is. Dat motiveert om ook na de NDC in beweging te blijven!

Inschrijven wandelgroep woensdagavond

Hoe doe je mee?
Ga hieronder naar ‘Aanmelden’ en meld je aan voor de NDC bij jou in de buurt! We kijken ernaar uit met jou op pad te gaan op de woensdagavond. Om 18.30 uur vertrekken deze wandelgroepen vanaf de hoofdingang van Sportcampus Zuiderpark. Groep 1 wandelt ca. 5,2 kilometer per uur en Groep 2 wandelt ca. 4,5 kilometer per uur.

Download hieronder de beweegkaart van de Bas van de Goor Foundation en het wandelschema “opbouwen naar 5 km”.

Alvast veel wandelplezier toegewenst!