Menu Sluiten

Nationale Diabetes Challenge

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een landelijk beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Als deelnemer wandel je samen met en zorgverlener en/ of een beweegcoach één keer per week in eigen buurt. Daarnaast ontvang je online begeleiding in de vorm van oefeningen en tips over diabetes, wandelen en een gezonde leefstijl. Op een veilige en gezellige manier ervaar je wat bewegen met je gezondheid en/ of diabetes doet. De wekelijkse wandelingen vinden vanaf het voorjaar plaats. Samen train je ongeveer 20 weken lang tot aan de feestelijke afsluiting op zaterdag 25 september 2021. Op deze dag wandelen alle duizenden deelnemers uit het land tegelijk hun finaleloop!

Wat levert meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge op?
Onderzoek laat onder andere zien dat deelnemers na hun deelname zich fitter en energieker voelen, afvallen en minder medicatie nodig hebben. Daarnaast ervaren deelnemers dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is. Dat motiveert om ook na de NDC in beweging te blijven!

Hoe houden we rekening met corona?
De wandelgroepen van de NDC houden rekening met de laatste coronamaatregelen. Van de ervaring van 2020 weten we dat er altijd wel een manier valt te bedenken om verantwoord op pad te gaan en in beweging te blijven!

Inschrijven wandelgroep woensdagavond, start 5 mei 2021.

U kunt zich hieronder via de knop “Aanmelden” zich inschrijven voor de wandelgroep van woensdagavond. Om 18.30 uur vertrekt deze wandelgroep vanaf de hoofdingang van Sportcampus Zuiderpark.

Download hieronder de beweegkaart van de Bas van de Goor Foundation en het wandelschema “opbouwen naar 5 km”.

Alvast veel wandelplezier toegewenst!

[metaslider id=844 cssclass=””]